α μουσεία που μπορείτε να επισκεφθείτε στον Έβρο είναι πολλά και καλύπτουν ποικίλλους τομείς. Στην Αλεξανδρούπολη δημιουργείται Αρχαιολογικό Μουσείο με κέντρο την παλιά Αρχαιολογική Συλλογή που λειτουργούσε στο Παλιό Δημαρχείο και περιλάμβανε γλυπτά, νομίσματα, αγγεία και άλλα ευρήματα.

Άλλα μουσεία της Αλεξανδρούπολης είναι το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ιεράς Μητρόπολης που βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία και στα εκθέματά του περιλαμβάνονται εικόνες, ξυλόγλυπτα, επιτύμβιες στήλες κα., το Μουσείο Χλωρίδας και Πανίδας του Δήμου που ιδρύθηκε το 1985, μία Πινακοθήκη, δωρεά του ζεύγους Χατζησάββα - Φωτίου με έργα ντόπιων καλλιτεχνών καθώς και το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο της πόλης.

τις άλλες μεγάλες πόλεις του νομού λειτουργούν εξίσου ενδιαφέροντα μουσεία όπως τα Λαογραφικά Μουσεία Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας με αξιόλογα δείγματα υφαντών, σκευών και εργαλείων, το Μουσείο Ελληνικού Μεταξιού στο Σουφλί που δημιουργήθηκε από την ΕΤΒΑ και παρέχει πληροφορίες για την σηροτροφία και μεταξουργία στην περιοχή. Τέλος αξίζει να αναφέρουμε το Λαογραφικό και Ζωολογικό Μουσείο Νέων Ψαθάδων που λειτουργεί από το 1965 στο σχολείο του χωριού.

Στη Σαμοθράκη ο επισκέπτης μπορεί να δει δύο αξιόλογα μουσεία: το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Παλαιόπολη και το Λαογραφικό Μουσείο στη Χώρα.