ολλά και διαφορετικά είναι τα εδέσματα που μπορεί ο επισκέπτης να γευθεί στον Έβρο. Συγκεκριμένα τόσο η Σαμοθράκη όσο και η Αλεξανδρούπολη φημίζονται για τα θαλασσινά τους, που περιλαμβάνουν ψάρια, χταπόδια, σουπιές, γαρίδες λιόκαυτη και οστρακοειδή.

τις Φέρες μπορείτε να φάτε ποταμίσια ψάρια και χέλια στα κάρβουνα. Βορειότερα στο Σουφλί ζητήστε ντόπια παραδοσιακά λουκάνικα ενώ στην Ορεστιάδα μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τον παραδοσιακό "καβουρμά". Στη Σαμοθράκη μπορείτε να γευθείτε γεμιστό κατσίκι, τη μυζήθρα, το μέλι, το γογόβραστο και το μαντί.

έλος σε ολόκληρο τον νομό μπορείτε να γευθείτε τον πατσά σε διάφορες γεύσεις:
κοιλιά, ποδαράκια, μοσχαροκεφαλή, καθώς και το άλλο παραδοσιακό Εβρίτικο πιάτο, την "λαχανιά", δηλ. λάχανο γιαχνί με χοιρινό κρέας και λουκάνικο.