Σαμοθράκη, το νησί της Νίκης, βρίσκεται στο ΒΑ Αιγαίο και το βουνό της Σάος, είναι το ψηλότερο του Αιγαίου με 1.700 μ. στην κορυφή Φεγγάρι.

Άλλωστε αυτή την κορυφή είχε επιλέξει ο Ποσειδώνας για να παρακολουθεί τον Τρωικό Πόλεμο.
πό τους οικισμούς του νησιού ξεχωρίζουν η Χώρα, η Καμαριώτισσα, ο Προφήτης Ηλίας και τα Θέρμα. Η Χώρα είναι χτισμένη στο εσωτερικό του νησιού, στους πρόποδες του Σάος. Πρόκειται για ένα γραφικό οικισμό όπου δεσπόζει ο Ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου, που έχει ήδη κλείσει έναν αιώνα ζωής (1875). Επίσης ο επισκέπτης μπορεί να δει το Λαογραφικό Μουσείο και το Κάστρο.
Όσον αφορά τον οικισμό του Προφήτη Ηλία, πρόκειται για το αγροτο-κτηνοτροφικό κέντρο του νησιού. Εδώ θα δοκιμάσετε το εκπληκτικό γεμιστό κατσίκι, ψητό σε φούρνο με ξύλα.

α Θέρμα ή Λουτρά βρίσκονται 13 χλμ. από την Καμαριώτισσα. Η περιοχή είναι γεμάτη πλατάνια, καστανιές και κουμαριές και οι ξακουστές θειούχες ιαματικές πηγές προσελκύουν πολλούς επισκέπτες στις σύγχρονες εγκαταστάσεις με ομαδικούς και ατομικούς λουτήρες.

H Σαμοθράκη, δεν είναι μόνο γνωστή για τις παραλίες της αλλά και για την πλούσια φύση της. Τα πολλά ποτάμια με τους εντυπωσιακούς καταρράκτες αφήνουν άφωνο τον επισκέπτη που βλέπει την αψεγάδιαστη ομορφιά της άγριας φύσης να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια του.

Επίσης, η ανάβαση στο βουνό Σάος βάζει τον επισκέπτη σε ένα περιβάλλον ξεχωριστό με πλήθος πουλιών, ήχους του δάσους και θαυμάσια βλάστηση.