ο Σουφλί, η πόλη του μεταξιού, απέχει 945 χλμ. από την Αθήνα και 65 χλμ από την Αλεξανδρούπολη. Η πόλη είναι χτισμένη γύρω από τον λόφο του Αϊ-Λιά και οι τύμβοι που έχουν ανακαλυφθεί και χρονολογούνται από την αλεξανδριανή, ρωμαϊκή και βυζαντινή εποχή μαρτυρούν ότι, η περιοχή έχει κατοικηθεί εδώ και πολλά χρόνια. Από το Σουφλί έχουν περάσει και έχουν αγορεύσει στην πλατεία του μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες, όπως ο Ε. Βενιζέλος, ο Ν. Πλαστήρας, ο Γ. Παπανδρέου.

ο Σουφλί υπήρξε από τις πρώτες πόλεις που εκμεταλλεύτηκαν την σηροτροφία καθώς 2 μοναχοί έφεραν κρυφά στα μπαστούνια τους από την Κίνα, τον σπόρο. Από αυτόν τον σπόρο, η πόλη έφτασε να καλλιεργεί κάποια στιγμή 16.000 στρέμματα μουριές.

Σήμερα ο επισκέπτης δεν πρέπει να παραλείψει το Μουσείο Μεταξιού καθώς και το Λαογραφικό Μουσείο, όπου θα μάθει πολλά για αυτή τη σημαντική για την πόλη δραστηριότητα. Λίγο έξω από το Σουφλί βρίσκεται το περίφημο Δάσος της Δαδιάς, που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο.
ια ενδιαφέρουσα εκδρομή που αξίζει να κάνετε όταν βρεθείτε στο Σουφλί εκτός από την Δαδιά είναι προς το Τυχερό. Πρόκειται για μια γραφική κωμόπολη μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου. Εδώ μπορείτε να επισκεφθείτε το Λαογραφικό Μουσείο, το πολυδύναμο Κέντρο Αναψυχής και Αθλητισμού κοντά στην τεχνητή λίμνη και το απολιθωμένο δάσος. Τέλος η περιοχή γύρω από το Τυχερό είναι εξαιρετικά εντυπωσιακή, καθώς υπάρχει απέραντος κάμπος γεμάτος ηλιοτρόπια, καλαμπόκια και ζαχαρότευτλα.