πόλη του Διδυμότειχου χτισμένη στη συμβολή των ποταμών Έβρου και Ερυθροπόταμου απέχει 950 χλμ. από την Αθήνα και 100 από την Αλεξανδρούπολη.

Η σημερινή πόλη αποτελεί επέκταση του αρχικού ιστορικού πυρήνα που σήμερα είναι η παλιά πόλη, η οποία περικλείεται από το Κάστρο.

το Διδυμότειχο ο επισκέπτης έχει πολλά να δει και να κάνει, όχι μόνο στην ίδια την πόλη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Εκτός από το Κάστρο που προαναφέραμε οι λάτρεις της πολιτιστικής κληρονομιάς μπορούν να επισκεφθούν το Λαογραφικό Μουσείο.

Ένα άλλο εντυπωσιακό στοιχείο στο Διδυμότειχο, είναι η ταυτόχρονη παρουσία του ορθόδοξων και του μωαμεθανικών θρησκευτικών μνημείων. Έτσι από την μία πλευρά, ο επισκέπτης θαυμάζει την Μητρόπολη του Αγίου Αθανασίου και την βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης και από την άλλη βρίσκεται μπροστά στο Τέμενος του Μωάμεθ Α'.

Δύο άλλα ενδιαφέροντα κτίσματα του Διδυμοτείχου είναι τα λουτρά του Ουρούτς Πασά και του Φεριντούν Αχμέτ. Πρόκειται για δημόσια λουτρά χτισμένα γύρω στον 15ο αιώνα. Το πρώτο από αυτά πρέπει να λειτουργούσε ως τις αρχές του αιώνα μας. Ήταν και τα δύο θερμαινόμενα και εκτός από τον χώρο του κυρίως λουτρού περιλάμβαναν χώρους αποδυτηρίων, καλλωπισμού κ.λπ.
σύγχρονη πόλη του Διδυμοτείχου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το κέντρο του βόρειου τμήματος του νομού Έβρου. Είναι έδρα Δήμου και Μητρόπολης και στεγάζει μεγάλο αριθμό δημόσιων υπηρεσιών, όπως Ειρηνοδικείο, Δασαρχείο, υποκαταστήματα πολλών τραπεζών και τις υγειονομικές υπηρεσίες του βόρειου τμήματος του Νομού. Οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με την γεωργία καλλιεργώντας σε αφθονία δημητριακά, όσπρια κ.λπ.

Έχοντας ως βάση το Διδυμότειχο, ο επισκέπτης δεν πρέπει να παραλείψει να επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Πλωτινόπολης, το δάσος της Τσίγγλας, καθώς και το γειτονικό χωριό των Νέων Ψαθάδων, όπου βρίσκεται αξιόλογο Λαογραφικό και Ζωολογικό Μουσείο.
ια άλλη ενδιαφέρουσα εκδρομή από το Διδυμότειχο θα φέρει τον επισκέπτη στους Μεταξάδες. Οι Μεταξάδες είναι ένα όμορφο και γραφικό χωριό που έχει συνδεθεί με την τέχνη, την ποίηση και την μουσική.

Εντυπωσιακά είναι τα παραδοσιακά σπίτια που μπορεί ο επισκέπτης να δει στους Μεταξάδες, χαρακτηριστικά δείγματα θρακιώτικης αρχιτεκτονικής.