Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου είναι ο Μητροπολιτικός Ναός της πόλης (έδρα Μητροπολίτη από το 1925 ως το 1935). Μητροπολίτης διετέλεσε ο Ιωακείμ Καβύρης, μετέπειτα Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως. Η ακριβής ημερομηνία κτίσης παραμένει άγνωστη. Γνωρίζουμε ότι θεμελιώθηκε στα 1818 και τελείωσε στα 1862-1863.

Είναι βασιλικού ρυθμού, με διπλούς πέτρινους ορόφους στο γυναικωνίτη. Το οκταγωνικό καμπαναριό κτίστηκε το 1910. Έχει 25 μέτρα ύψος και είναι κτισμένο με πωρόλιθο. Τα τέσσερα ρολόγια είναι ελβετικού μηχανισμού, δωρισμένα από τη συντεχνία των υποδηματοποιών. Το αριστοτεχνικό ξυλόγλυπτο, με δυτικές επιδράσεις τέμπλο είναι αυτό που τραβάει το ενδιαφέρον του επισκέπτη.
ατασκευάστηκε σε τρία μέρη. Μάλιστα, ο Σταμάτης Ταλιαδούρος, ο τεχνίτης από τη Μάδυτο, δεν πρόλαβε να τελειώσει το έργο του. Έτσι, ολοκληρώθηκε από το γιό του. Το τέμπλο συνέχισε να συμπληρώνεται με εικόνες μέχρι το 1901-1902, ίσως και μέχρι το 1909. Ο ίδιος τεχνίτης κατασκεύασε το τέμπλο του ιερού ναού Αγίου Αθανασίου στο Διδυμότειχο, καθώς και το τέμπλο μίας εκκλησίας στην Ανδριανούπολη.